Vloerenonderhoud

Vloerenonderhoud

Hoe onderhoud je jouw vloeren het best? 

Om je vloeren goed te kunnen onderhouden, is het ten eerste belangrijk om te weten wat voor soort vloer je hebt liggen en hoe deze is behandeld. Zit er bijvoorbeeld een polymeer laag op en, zo ja, wat voor polymeer laag is dit? De dagelijkse reinigingswerkzaamheden kunnen natuurlijk op de meeste vloeren gewoon gedaan worden door stof te wissen/zuigen en klam/vochtig te moppen. Na verloop van tijd zullen bij de meeste vloeren met een vloerwas loopsporen en slijtage te zien zijn. Door de vloer ‘op te blokken’, waarbij de slijtageplekken met een high-speed machine en boenwas aangepakt worden, kun je dit tegengaan, waardoor de vloer er weer goed uitziet. Toch komt er een punt dat de vloer grondig gereinigd moet worden door middel van een nieuwe waslaag. Eerst moet de bestaande waslaag gestript worden, om de vloer daarna grondig te reinigen en te neutraliseren met reinigingsmiddelen van ± pH-waarde 7. Stofwis de vloeren nog even en kijk of de vloer ook goed droog is. Dit voorkomt mogelijke latere problemen met de vloer. Vervolgens kan de vloer voorzien worden van één of twee nieuwe lagen vloerwas. 

Welke schoonmaakproducten zijn geschikt?

In het brede en merkonafhankelijke assortiment van Castor vind je een veelvoud aan reinigingsproducten voor allerlei soorten vloeren. Zo bevat het assortiment verschillende soorten moppen, verfkrabbers voor het verwijderen van oude waslagen, glansmiddelen, vloerreinigingsmiddelen, vloerwas, etc. Deze producten zijn te vinden in verschillende merken, zoals Vileda, Taski Jontec en Tana. 

Hoe Castor jou hierin kan ondersteunen 

Naast het leveren van de juiste producten om je vloeren perfect te onderhouden, kan Castor adviseren welke specifieke producten geschikt zijn om te gebruiken voor jouw vloer. Ook kunnen wij bepalen wat de staat van jouw vloer is, om, samen met de uitvoerende partij, een plan van aanpak te maken, zodat de vloer er weer mooi en strak bij komt te liggen. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn, of heb je vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op met jouw rayonmanager of onze customer service via 077 - 382 99 40 of info@castorbv.nl.

| Gepubliceerd op: 16 augustus | Terug
Bel mij terug
{{error}}