PBM beschermingsartikelen

PBM beschermingsartikelen

Veilig en ergonomisch werken is een vereiste op iedere werkvloer. Over het belang van ergonomisch werken, zeker binnen de schoonmaakbranche, hebben wij al eens een blog geschreven. Maar PBM’s, ben je daar al bekend mee? Castor biedt een ruim assortiment PBM’s om veilig werken zo verantwoord mogelijk te maken. Benieuwd welke artikelen wij precies verkopen en waarvoor? Lees dan snel verder. 

Wat is PBM? 

PBM is een afkorting die staat voor een persoonlijk beschermingsmiddel. PBM’s kunnen je helpen tegen één of meerdere gevaren die een bedreiging kunnen vormen voor de gezondheid of veiligheid tijdens je werk. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn producten die je kunt dragen of vasthouden, maar kunnen ook aanvullingen of accessoires zijn. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat de werknemers over gratis PBM’s beschikken die passen bij de werkomgeving en waarvan mensen weten hoe het middel werkt en hoe zij dit moeten onderhouden. 

PBM’s als preventie 

Het is belangrijk om persoonlijke beschermingsmiddelen ruim op voorraad te hebben, omdat het veel leed kan voorkomen. Denk hierbij aan de preventie van uitval van collega’s door bedrijfsongevallen of ziekte. Persoonlijke beschermingsmiddelen dragen bij aan de bescherming van vitale en gevoelige lichaamsdelen zoals; hoofd, ogen, oren, handen en voeten. Wanneer de juiste PBM’s op de correcte manier gedragen of gebruikt worden, is het lichaam beschermd tegen eventuele ongevallen op de werkvloer. Persoonlijke en financiële schade wordt hierdoor beperkt. 

PBM categorieën 

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn onder te verdelen in drie risicocategorieën. Bijgevoegd een kort en bondig overzicht per categorie. 

Categorie I

De eerste categorie van PBM’s beschermt tegen minimale risico’s. In deze categorie vallen persoonlijke beschermingsmiddelen die beschermen tegen oppervlakkig mechanisch letsel. Breed verkrijgbaar in de markt. Voorbeelden uit deze categorie: 

  • Zonnebrillen
  • Regenkleding
  • Eenvoudige tuinhandschoenen 

Categorie II

De tweede categorie bestaat uit PBM’s die beschermen tegen middelhoge risico’s. De meeste persoonlijke beschermingsmiddelen vallen onder deze categorie. Uiteraard verkrijgbaar bij Castor. Voorbeelden van middelen uit deze categorie: 

Categorie III

De persoonlijke beschermingsmiddelen uit de derde categorie beschermen tegen risico’s die zeer ernstige gevolgen kunnen hebben. Deze gevolgen kunnen dan ook niet ongedaan gemaakt worden, zoals stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid, ademlucht met te weinig zuurstof en schadelijke biologische agentia. Voorbeelden van middelen uit deze categorie: 

  • Ademhalingsapparatuur
  • Uitrusting voor externe/extreme temperaturen
  • Beschermingsmiddelen tegen chemicaliën

PBM’s van Castor

Wij bij Castor verkopen verschillende soorten PBM’s. Al deze middelen dragen bij aan de preventie van (mogelijk) gevaar. Wij leveren PBM’s die vallen onder categorie I en II. De volgende persoonlijke beschermingsmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar: 

Om erachter te komen welke persoonlijke beschermingsmiddelen het beste bij jouw omgeving passen, kun je altijd terecht bij jouw accountmanager. Heb je na het lezen van deze blog nog andere vragen over persoonlijke beschermingsmiddelen of de producten die wij verkopen? Neem gerust contact op met onze Customer Service via 0773829940 of info@castorbv.nl.

| Gepubliceerd op: 18 maart | Terug
Bel mij terug
{{error}}