Kosten besparen in de schoonmaak

Kosten besparen in de schoonmaak

In de huidige economie is het voor elk bedrijf belangrijk om de uitgaven te beperken en kosten te besparen waar mogelijk. Een van de gebieden waar je als bedrijf op kan besparen, is de schoonmaak van ruimtes. In deze blog zullen we enkele handige tips delen om kosten te besparen op schoonmaakdiensten en -producten, zonder verlies van kwaliteit en hygiëne. 

Welke kostenbesparende producten voor de schoonmaak raden wij aan? 

Er zijn verschillende kostenbesparende producten op de markt die het besparen gemakkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan concentraten die verdund kunnen worden met water. Dit bespaart geld doordat je minder product nodig hebt om even goed te reinigen. Hieronder bespreken wij andere producten die je kan implementeren in de schoonmaak om de kosten te beperken. 

Microvezeldoeken 

Microvezeldoeken zijn gemaakt van een speciaal type materiaal dat uit duizenden microscopisch kleine vezels bestaat. Deze vezels kunnen veel meer vuil en vocht vasthouden dan traditionele schoonmaakdoeken. Hierdoor is het mogelijk om met minder water en schoonmaakmiddelen dezelfde of zelfs betere resultaten te bereiken. Bovendien zijn ze herbruikbaar en gaan ze veel langer mee waardoor je op de lange termijn geld bespaart. Doordat microvezeldoekjes meer vuil vasthouden, hoeven ze minder vaak gewassen te worden dan traditionele doeken. Hierdoor kan er bespaard worden op water, energie en wasmiddelen. 

Doseringssystemen 

Door gebruik te maken van doseringssystemen, gebruik je nooit onnodig veel schoonmaakmiddel. Een doseersysteem zorgt namelijk voor de juiste dosering tijdens de schoonmaak. Het vermindert verspilling en verlengt de levensduur van je reinigingsmiddel. Daarnaast kunnen de systemen bijdragen aan een vermindering van de arbeidsuren. Er hoeft minder tijd worden besteed aan dosering en het mengen van de schoonmaakoplossing waardoor er efficiënter schoongemaakt kan worden. 

Navulbare dispensers 

Investeer in navulbare dispensers voor zeep, hand desinfecterende middelen en papieren handdoeken. Hiermee kan je op lange termijn geld besparen doordat je niet telkens nieuwe dispensers hoeft te kopen. Navulbare dispensers hebben over het algemeen een langere levensduur dan wegwerpverpakkingen. Dit komt doordat ze zijn ontworpen om hergebruikt te worden. Door navulbare dispensers te gebruiken verminder je ook je afval. In plaats van dat je elke keer wanneer een schoonmaakmiddel op is, een verpakking moet weggooien, kan je de dispenser gewoon bijvullen. 

Kwalitatieve doeken 

Wij raden altijd aan om te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, vooral met schoonmaakdoeken. Kwalitatieve doeken gaan langer mee en behouden zelfs na meerdere wasbeurten hun kwaliteit. Hierdoor hoef je minder vaak nieuwe doeken aan te schaffen en bespaar je op lange termijn kosten. Daarnaast zijn kwalitatieve doeken vaak efficiënter in gebruik dan goedkopere doeken. Ze hebben een betere absorptiecapaciteit waardoor ze meer vuil op kunnen nemen en minder snel verzadigd raken. De doek hoeft dus minder vaak gewisseld worden en er hoeft minder schoonmaakmiddel gebruikt te worden voor hetzelfde resultaat. 

Duurzame schoonmaakmiddelen 

Maak de switch van traditionele schoonmaakmiddelen naar duurzame varianten. Eco-vriendelijke producten zijn op lange termijn niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu. Duurzame schoonmaakmiddelen zijn meestal geconcentreerder en efficiënter in gebruik dan traditionele schoonmaakmiddelen. Je hebt dus minder product nodig voor hetzelfde resultaat. 

Door strategisch na te denken over welke schoonmaakproducten je gebruikt, kan je als bedrijf kosten besparen in de schoonmaak. Tegelijkertijd kan je een gezonde, schone en veilige werkomgeving creëren voor je werknemers en klanten.

| Gepubliceerd op: 03 april | Terug
Bel mij terug
{{error}}